KURSSIN KUVAUS

Jos kykenet kunnioittamaan itseäsi ja toisia, sinulla on terveet rajat. Silloin kykenet myös ilmaisemaan vihaa rakentavasti – tunnistatpa sitä tai et. Mutta jos huomaat, että siedät esimerkiksi väärinkohtelua, vaikka se satuttaa, tukahdutat vihan tunnettasi. Mikäli taas huomaat kaatavasi syyt helposti toisten niskaan, suojelet itseäsi hyökkäämällä. Huolimatta siitä, miten vihaan suhtaudut ja mitä ajatuksia viha sanana sinussa herättää, on viha joka tapauksessa meillä kaikilla oleva perustunne. Koska sen tehtävänä on suojella ja puolustaa, emme voisi elää hetkeäkään ilman sitä.

On hyvä muistaa, että mitä tasapainoisempi suhteemme on vihan tunteeseen, sitä tietoisempaa ja sitä kautta toimivampaa tunnejohtajuutemme on. Tällöin meidän on helpompi kunnioittaa itseämme ja toisiamme sekä tulla kunnioitetuiksi.

Vihatyökurssin teemoja ovat

- Viha yhtenä perustunteista ja sen osuus tunteiden yhteistyössä
- vihan negatiivinen kierre sukupolvien ketjussa (kiltin, tuhman ja hylätyn lapsen erilaiset ja samanlaiset syndroomat)
- suhde omaan vihan tunteeseen: mikä toimii ja mikä ei toimi? tunnejohtajuuden (sisäisen vanhemmuuden) vahvistaminen

Vihatyön peruskurssilla alustus aiheeseen tapahtuu luentona, jonka jälkeen työskentely jatkuu ryhmässä toiminnallisin menetelmin kunkin osallistujan vuorotellen nostaman aiheen pohjalta.

Vihatyön jatkokurssin sisältö on muuten sama, mutta työskentely aloitetaan heti ilman alustusta eli luentoa. Jatkokurssille osallistuminen edellyttää peruskurssin käymistä.

Kukin Vihatyön perus- ja jatkokurssit kestää yhden päivän (klo 9.00-18.00) ja mukaan mahtuu enintään kymmenen osallistujaa. Minimiosallistujamäärää ei ole eli Vihatyökurssi toteutetaan, kun paikalle saapuu yksikin osallistuja.

Hinta 160 e (sisältää alv:n 24%) / henkilö.

HUOM! Kurssimaksua ei palauteta. Mikäli et voi osallistua Vihatyökurssille sairastumisen tai muun ylivoimaisen syyn takia, muutetaan kurssille osallistuminen kahdeksi puhelinkonsultaatioksi. Mikäli et siis pääse ilmoittautumallesi kurssille, ota yhteyttä sähköpostitse sopiaksesi puhelinkonsultaatiosta.

PERUSKURSSIEN LIPUT JA AJANKOHDAT

JATKOKURSSIEN LIPUT JA AJANKOHDAT

PS. Vihatyökursseja tulee lisää sitä mukaa, kun ajat ja paikat saadaan vahvistetuiksi.