ISYYSTIIMI LAPSEN JA ÄITIYDEN TURVAKSI

JOULUTARJOUS (voimassa 2.1.2024 asti, mikäli koulutukselle riittää vapaita aikoja kevätkaudella 2024)

Toimiva isyystiimi lapsen turvaksi -online verkkokoulutus (3 x 60 min.) hintaan 450 euroa (sis. alv 24 %). Minimi osallistujamäärä kaksi isää tai isyyden edustajaa / tukijaa. Koulutukset toteutetaan Teamsin kautta kevätkaudella 2024.

Miten osallistua koulutukseen?

Ottakaa yhteyttä (jari@jarikoponen.fi) koulutusaikojen varaamiseksi, kun vähintään kaksi henkilöä on valmiina osallistumaan koulutukseen. Lisää tietoa maksamisesta ym. löydät tämän sivun lopusta.

Isyystiimi syntyy, kun vähintään kaksi isää tai isyyden edustajaa yhdistää voimavaransa lapsen ja äitiyden turvaksi. Ai, että miksi myös äitiyden turvaksi? Siksi, että lapsi tarvitsee sekä rakkautta että turvaa - eikä toista ole ilman toista.

Isä ja äiti voivat olla samaa tai eri mieltä siitä, mikä on lapselle hyväksi. Sen sijaan rakkaudellinen isyys ja äitiys eivät koskaan riitele eivätkä kilpaile keskenään, vaan ne täydentävät toisiaan, koska siihen ei ole mitään tarvetta:

Lapsi: "Kuka olen?"

Äitiys: "Olet rakas."

Lapsi: "Missä olen?"

Isyys: "Olet turvassa."

Isä on biologiaa ja isyys on palvelutehtävä. Kun lapsi on saanut alkunsa, isä on isä hänen elämänsä loppuun asti. Isyys on sen sijaan valinta, jonka huolehtimisesta tai huolehtimatta jättämisestä isä voi päättää milloin vain ja päätöksen voi myös muuttaa milloin vain.

Äiti ja äitiys ovat sen sijaan aluksi samassa naisessa, mutta vain ensimmäiset yhdeksän kuukautta. Lapsen syntymän jälkeen myös äiti ja äitiys ovat eri asioita. Äiti on biologiaa ja äitiys on palvelutehtävä, josta huolehtimisesta tai huolehtimatta jättämisestä äiti voi päättää samalla tavalla kuin isäkin.

Isyyden tehtävänä on siis huolehtia rakkaudellisesta turvasta, jonka varaan äitiys voi asettua ja puhjeta kukkaan (=turvallinen tila, jossa voi kokea rakkautta). Turvassa olevan äitiyden kautta lapsi voi puolestaan kokea olevansa sekä rakas että turvassa.

On hyvä tietää, että rakkaudellisesta turvasta huolehtiminen on erityisesti henkisesti vaativa tehtävä ja siksi edellyttää oman haavoittuvuuden avun tarpeen hyväksymistä.

Toimiva isyystiimi on yksi tapa vahvistaa rakkaudellista isyyttä tietoisesti nimenomaan tämän ymmärryksen pohjalta.

ISYYSTIIMIKOULUTUS (3 x 60 min. )

Tavoite: toimivan isyystiimin rakentaminen

Sisältö:

* Isyyden roolin ja tehtävän ymmärtäminen: tämä ei ole lasten leikkiä, mutta sitäkin antoisampaa aikuisuuteen vapautumista vastuun ottamisen kautta

* Isyys on johtajuutta ja johtajuuden tukemista eli ymmärrä paikkasi, toimi sen mukaan

* Historian opit ja taakat: tiedostamattomuudesta tiedostamiseen eli mitä isiemme ja esi-isiemme oppeja voidaan käyttää ja mitä ei?

* Yhteistyön merkitys isyydessä: mikä helpottaa isyyden palvelutehtävän hoitamista ja mikä vaikeuttaa sitä?

* Isyystiimin rakentaminen niin, se toimii myös käytännössä: toimintasuunnitelman tekeminen ja sen toteuttamisesta sopiminen.

Toimintaohje koulutuksen järjestämiseksi:

* kerätkää ryhmä (2 - 10 henkilöä), jonka kanssa haluatte osallistua koulutukseen

* sopikaa koulutusaikataulu kouluttajan kanssa

* sopikaa koulutusmaksujen hoitamisesta: kuka kerää osallistujamaksut ja maksaa koulutuksen. Mikäli jokainen osallistuja maksaa osuutensa itse, laskuihin tulee laskutuslisä á 10 euroa.

Koulutuksen järjestää Wiselder Oy

Tiedustelut ja tilaukset: jari@jarikoponen.fi