Peace room

Koulunkäynti väkivallasta vapaassa koulussa on jokaisen oppilaan perusoikeus, josta huolehtiminen on opetuksen järjestäjän vastuulla: VASTUU INFO

***

KOULUVÄKIVALTA HISTORIAAN GAMBIASSA

Kouluväkivallan lopettamisprosessia ei ole vielä saatu aikaan Suomessa ainakaan minun panoksellani, mutta entäpä, jos se tehdäänkin Gambiassa, jossa tämä ollaan valmiita tekemään?

Aloitin 10.1.2020 kahdeksan viikon pituisen kampanjan, jolla kerään rahaa työntekijän palkkaamiseen. Pudotin netin kautta tapahtuvan konsultaation, terapian ja työnohjauksen hinnat kampanjan ajaksi:
45 min = 30 euroa ja lahjoitan summasta 5 euroa työtekijän palkkaamiseen
90 min = 50 euroa ja lahjoitan summasta 10 euroa työntekijän palkkaamiseen.

Kiinnostaako vaikkapa vain kokeilla ja osallistua samalla historian tekemiseen?

Ajan varaukset esimerkiksi sähköpostilla: jari@jarikoponen.fi

Tämän kampanjan innoittaja on Eva-Lena Huhtala, joka lahjoittia sekä edellisen että tämän kevään (wau!) Rohkeus olla minä -messujen lasten ja nuorten hyvinvointiin kerätyt rahat pääsylipputuloista minulle käytettäväksi aiheeseen liittyvään toimintaan. Lahjoitussumma on 365 euroa, joka käytetään lyhentämättönä työntekijän palkkaamiseen. Gambian opettajien (joka tulee olemaan myös palkattavan työntekijän palkka) palkkatasolla se tarkoittaa usean kuukauden palkkaa. Monenko kuukauden? Se selviää Gambiassa.

HUOM! Tällä kampanjalla käynnistetään jatkuva toiminta, jolla lopetetaan kiusaaminen, häiriköinti ja muu kouluväkivalta heti alkuunsa ja ehkäistään samalla tehokkaasti kouluväkivaltaa sen kaikissa muodoissaan.

Miten?

Tarjoamalla turvallinen oppimis- ja kasvuympäristö jokaiselle oppilaalle ensin yhdessä koulussa ja sitten toiminnan edetessä myös muissa, jopa kaikissa Gambian kouluissa.

Lisää tietoa 7.3.2020 Gambiasta tekemääni livelähetykseen päättyvästä kampanjasta - ja sillä aloitettavasta toiminnasta sekä oheisella videollani että muilla aiheeseen liittyvillä videoilla, joihin laitan tämän julkaisun linkit kommenttikenttään.

Nyt homma ei ole ainakaan isosti rahasta kiinni eli tervetuloa mukaan tekemään historiaa!

Tässä vielä, mitä kerroin asiasta Educa-messuilla: